top of page

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKIH 

KRATEK PREGLED NAŠEGA PRAVILNIKA O ZASEBNOSTI 

 1. KDO SMO. Smo Plesno društvo Empire, Medvoška cesta 16, 1215 Medovde, organizator plesnega tabora Empire dance camp in obdelujemo vaše osebne podatke kot skupni upravljavci. To pomeni, da smo skupaj odgovorni za to, kako obdelujemo in varujemo vaše podatke. 

 2. V KAKŠNE NAMENE UPORABLJAMO VAŠE PODATKE. Vaše podatke (zbrane na spletu ali v živo) bomo med drugim uporabili za obdelavo vaše prijave udeležbe, za obdelavo vaših plačil, za odgovarjanje na vaša vprašanja in, če to želite, za pošiljanje naših prilagojenih sporočil. 

 3. ZAKAJ UPORABLJAMO VAŠE PODATKE. Pravno podlago za obdelavo vaših podatkov imamo iz več razlogov. Glavni od teh je, da jih moramo obdelati, da lahko izpolnimo pogodbo, v katero z nami stopite ob vaši prijavi, nakupu ali uporabi katere koli od naših storitev ali funkcije, njihovo uporabo pa nam omogočajo tudi drugi razlogi, kot so naš interes za odgovarjanje na vaše poizvedbe ali soglasje, ki nam ga daste, da vam lahko pošiljamo svoje glasilo. 

 4. S KOM DELIMO VAŠE PODATKE. Vaše podatke delimo s ponudniki storitev, ki nam nudijo pomoč ali podporo; 

 5. VAŠE PRAVICE. Imate pravico dostopati, popravljati ali izbrisati svoje osebne podatke. V določenih primerih imate tudi druge pravice, na primer, do ugovora na našo uporabo vaših podatkov, ali do njihove prenosljivosti, kot je podrobneje razloženo v nadaljevanju. 

Vabimo vas, da preberete naš celotni Pravilnik o zasebnosti in piškotkih v nadaljevanju, da boste podrobno razumeli način, na katerega uporabljamo vaše osebne podatke in svoje pravice glede tega. 

PREDEN ZAČNETE 

 • V tem Pravilniku o zasebnosti in piškotkih boste našli vse pomembne informacije, ki veljajo za našo uporabo osebnih podatkov naših uporabnikov in strank, ne glede na pot ali način (na spletu ali v živo) Empire dance camp, ki jih uporabite za interakcijo z nami. 

 • Glede tega, kar počnemo z vašimi osebnimi podatki smo transparentni,zato da bi razumeli posledice načina, na katerega uporabljamo vaše podatke, in svoje pravice, do katerih ste upravičeni glede svojih podatkov: 

- Vse informacije, ki so vključene v ta Pravilnik o zasebnosti in piškotkih so vam stalno na voljo, tako da jih lahko preverite, kadarkoli se vam to zdi ustrezno, poleg tega pa so vam na voljo tudi dodatne informacije o vsakem postopku obdelave vaših podatkov pri vaši interakciji z nami. Tukaj je nekaj izrazov, ki jih uporabljamo v tem Pravilniku o zasebnosti in piškotkih: Ko govorimo o svoji platformi, v splošnem govorimo o kateri koli poti ali načinu – digitalnem ali v živo – ki ste ga morda uporabili za interakcijo z nami. Glavni načini so: Naše spletno mesto www.empiredancecamp.com - V živo na plesnem taboru Empire dance camp. 

1. KDO JE UPRAVLJAVEC VAŠIH PODATKOV? Upravljavci vaših podatkov so: 

- Plesno društvo Empire, ki trenutno posluje v Slovenija in organizira plesni tabor Empire dance camp: 

Poštni naslov: Medvoška cesta 16, 1215 Medvode, Slovenija
E-poštni naslov uradne osebe za varstvo podatkov: empire.dance.camp@gmail.com

- Wix.com Ltd.

Povedano drugače, Plesno društvo Empire in Wix (skupaj imenovani »mi«, »nas« ali »skupna upravljavca«) sta skupna upravljavca podatkov. To pomeni, da smo skupaj uredili in smo skupaj odgovorni za obdelavo in varstvo vaših osebnih podatkov. 

2. ZAKAJ OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE.
Odvisno od namena, za katerega občasno obdelujemo vaše podatke, moramo obdelati določene podatke, ki v glavnem, odvisno od posameznega primera, vključujejo naslednje: 

 • podatke o vaši identiteti (na primer vaše ime, priimek, jezik in državo, iz katere poteka vaša interakcija z nami, kontaktni podatki itd.); 

 • finančne in transakcije podatke (na primer podatke o vašem plačilu ali kartici, podatke o vaših plačilih, vračilih itd.); 

 • povezavo, geografsko lokacijo in/ali podatke o brskanju (na primer, če vaša interakcija z nami poteka na mobilnem telefonu); 

 • komercialne podatke (na primer, če ste se naročili na naše glasilo).

Pomnite, da bomo ob zahtevi za vnos vaših osebnih podatkov za potrebe omogočanja dostopa do katere koli funkcije ali storitve na platformi, pri tem nekatera polja označili kot obvezna, saj gre za podatke, ki jih moramo imeti za opravljanje storitve ali zagotovitev dostopa do zadevne funkcije. Upoštevajte, da svoje prijave morda ne boste mogli dokončati ali pa ne boste mogli uporabljati zadevnih storitev ali funkcij, če se odločite, da nam ne daste zahtevanih podatkov. 

Odvisno od načina, na katerega poteka vaša interakcija z nami na naši platformi, tj. glede na storitve, izdelke ali funkcije, ki jih želite uporabljati, bomo vaše osebne podatke obdelali za naslednje namene: 

NAMEN + informacije 

1. Za upravljanje vaše uporabniške prijave

Če se odločite, da boste oddali prijavo na plesni tabor moramo vaše podatke obdelati tako, da vas lahko prepoznamo kot prijavitelja in vam omogočimo dostop do različnih funkcij, in načinov plačila, ki so na voljo. 

2. Za razvoj, obdelavo in izvajanje pogodbe o nakupu ali storitvi, v katero ste stopili z nami na platformi 

Ta namen vključuje obdelavo vaših podatkov, predvsem: 

 - za obvestila o posodobitvah ali informativna obvestila, povezana s funkcijami, izdelki ali storitvami iz pogodbe, vključno  - anketami o kakovosti ter o možnostih za ugotavljanje stopnje zadovoljstva strank z opravljeno storitvijo; 

 - za obdelavo plačila izdelkov, ki jih kupite, ne glede na uporabljeni postopek plačila. Na primer: 

 - Če se pri nakupu katerega koli od naših izdelkov prek spletnega mesta odločite za aktivacijo funkcije shranjevanja podatkov o vaših kartici za prihodnje nakupe, bomo morali obdelati te podatke z namenom aktivacije in razvoje te funkcije. Soglasje za aktivacijo te funkcije vam omogoča, da se ob naslednjih nakupih podatki o plačilu samodejno pojavijo, tako da jih vam ni treba vnesti ob vsakem novem postopku, te podatke pa bomo upoštevali kot veljavne tudi za naslednje nakupe. Podatke o svojih karticah lahko kadarkoli spremenite ali jih prekličete.

 - Za izvedbo ustreznih ukrepov za nadzor in preprečevanje morebitnih goljufij v vašo ali našo škodo med postopkom nakupa. Če menimo, da bi transakcija lahko bila goljufiva, lahko v takšni obdelavi transakcijo blokiramo. 

 -Za obdelavo morebitnih vračil, potem ko ste kupili in oddali zahtevek za informacije o razpoložljivosti paketov, rezervacijo paketov prek platforme. Za potrebe izdajanja računov in omogočanje dostopa do vstopnic in računov za plačila.

3. Za izpolnitev zahtevkov ali vlog, ki jih pošljete službi podpore strankam 

Obdelujemo samo osebne podatke, ki so nujno potrebni za upravljanje ali razreševanje vašega zahtevka ali vloge. 

4. Za namene trženja. 

najbolje ustrezajo vašemu slogu, ko vam pošljemo informacije. 

§ Pomnite, da se lahko od glasila kadarkoli brez stroškov odjavite v razdelku »Glasilo« na platformi, poleg navodil, ki vam jih posredujemo v vsakem obvestilu. Če potisnih obvestil ne želite prejemati, lahko to možnost izklopite na mobilni napravi. 

 • Za izvedbo promocijskih akcij (na primer za organizacijo tekmovanj ali za pošiljanje seznama postavk, shranjenih za e-poštni naslov, ki ste ga določili). S sodelovanjem v kakršni koli promocijski akciji nam dajete dovoljenje, da obdelamo vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali glede na posamezno promocijsko akcijo, in da jih razkrijemo na različnih medijih, kot so družabna omrežja ali na sami platformi. V vsaki promocijski akciji, v kateri sodelujete, vam bodo na voljo pogoji, v katerih bomo podrobneje opisali obdelavo vaših osebnih podatkov. 

 • Za razširjanje fotografij ali slik, ki ste jih javno objavili, na platformi ali po poteh družbenih omrežij, če v ta namen daste svoje izrecno soglasje. 

 

5. Za analizo uporabnosti in kakovosti za izboljšanje naših storitev. 

Če dostopate do naše platforme, vas obveščamo, da bomo vaše podatke o brskanju obdelali za analitične in statistične namene, tj. da bi razumeli, kako uporabniki uporabljajo našo platformo in bi jo lahko tako izboljšali. 

Poleg tega občasno izvajamo ankete o kakovosti in ukrepih, da se seznanimo s stopnjo zadovoljstva naših strank in uporabnikov ter za odkrivanje področij, ki bi jih lahko izboljšali. 

 

3. KAKO SMEMO ZAKONITO OBDELOVATI VAŠE PODATKE? 

Zakonski pogoji, na podlagi katerih nam je dovoljeno obdelovati vaše osebne podatke, so odvisni tudi od namena, za katerega jih obdelujemo, kot je obrazloženo v naslednji preglednici: 

 

Namen 

 

Pravna podlaga 

1. Za upravljanje vaše prijave udeležbe na platformi 

Vaše podatke obdelujemo, saj je to potrebno glede na pogoje za uporabo platforme. Povedano drugače, vaše osebne podatke moramo obdelati, da se lahko na platformi prijavite kot udeleženec plesnega tabora.

2. Za razvoj, obdelavo in izvajanje pogodbe o nakupu ali storitvi 

Vaše podatke obdelujemo, saj je to za nas potrebno, da lahko z vami vstopimo v pogodbo o nakupu ali storitvi. 

Nekatere vrste obdelave podatkov, povezanih s postopkom nakupa, se aktivirajo le zaradi vaše zahteve ali dovoljenja, kar velja tudi za hrambo plačilnih podatkov (o kartici) za prihodnje nakupe ali obdelavo podatkov, potrebnih za branje blagajniških prejemkov v razdelku denarnice v aplikaciji. V teh primerih naša obdelava vaših podatkov temelji na vašem soglasju. 

Menimo, da imamo zakoniti interes za izvajanje potrebnih preverjanj za odkrivanje in preprečevanje morebitnih goljufij ob nakupu. Zavedamo se, da je obdelava teh podatkov pozitivna za vse udeležence v plačilu nakupa in zlasti za vas, saj nam omogoča izvajanje ukrepov, s katerimi vas zaščitimo pred poskusi goljufij s strani tretjih oseb. 

3. Službo podpore strankam 

Menimo, da imamo zakoniti interes za odgovarjanje na vaše zahtevke ali vprašanja prek obstoječih poti za vzpostavitev stika. Razumemo, da obdelovanje teh podatkov koristi tudi vam v obsegu, v katerem nam omogoča, da vam ustrezno pomagamo in odgovorimo na zastavljena vprašanja. 

Ko stopite v stik z nami, je obdelava vaših podatkov za izvedbo pogodbe o nakupu, zlasti pri upravljanju incidentov, povezanih z vaših naročilom ali izdelkom/storitvijo, ki ste ju pridobili prek platforme. 

Če je vaše vprašanje povezano z uveljavljanjem vaših pravic, s katerimi vas seznanjamo v nadaljevanju, ali z zahtevki glede naših izdelkov ali storitev, nam obdelavo vaših podatkov dovoljuje zakon, saj je namenjena zagotavljanju skladnosti z našimi zakonskimi obveznostmi. 

4. Trženje

Obdelava vaših podatkov za namene trženja nam je zakonsko dovoljenja zaradi soglasja, ki ste nam ga dali, na primer ko ste pristali na prejemanje prilagojenih informacij po različnih poteh, ko ste dovolili prejemanje potisnih obvestil na vaši mobilni napravi ali ko ste sprejeli pravno zavezujoče pogoje za sodelovanje v promocijski akciji ali objavili svoje slike na platformi ali prek poti naših družabnih omrežij. 

Menimo, da imamo za namen prikazovanja prilagojenih informacij zakoniti interes za izvajanje profiliranja z informacijami, ki jih imamo o vas (na primer o vašem načinu brskanja, željah ali zgodovini nakupov) in osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, na primer razpon starosti ali jezik, saj razumemo, da obdelava teh podatkov koristi tudi vam, saj vam omogoča izboljševanje svoje vaše uporabniške izkušnje in dostopa do informacij v skladu z vašimi željami.

 

 

5. Analiza uporabnosti in kakovosti 

Menimo, da imamo zakoniti interes za analizo uporabnosti platforme in stopnje zadovoljstva uporabnika, saj razumemo, da obdelava teh podatkov koristi tudi vam, saj omogoča izboljševanje uporabniške izkušnje in zagotavljanja storitev visoke kakovosti. 

4. KAKO DOLGO BOMO HRANILI VAŠE PODATKE 

Čas hrambe vaših podatkov je odvisen od namenov, za katere jih obdelujemo, kot je pojasnjeno v nadaljevanju: 

 

Namen 

 

Čas hrambe podatkov 

1. Za upravljanje vaše uporabniške registracije na platformi 

Vaše podatke bomo obdelovali, dokler boste ostali registrirani uporabnik (to pomeni, dokler se ne odločite, da se boste odjavili). 

2. Za razvoj, obdelavo in izvajanje pogodbe o nakupu ali storitvi 

Vaše podatke bomo obdelovali tako dolgo, kot bo to potrebno za izvedbo nakupa izdelkov ali storitev, ki ste jih pridobili, vključno z morebitnimi vračili, pritožbami ali zahtevki glede nakupa zadevnega izdelka ali storitve. 

Včasih bomo podatke obdelovali le dokler se vi ne odločite drugače, kot na primer podatke o plačilnem sredstvu (kartici), za katere ste zahtevali shranjevanje za prihodnje nakupe. 

3. Služba podpore strankam 

Vaše podatke bomo obdelovali tako dolgo, kot je to potrebno za razrešitev vašega zahtevka ali vloge. 

4. Trženje 

Vaše podatke bomo obdelovali tako dolgo, dokler se ne odjavite ali dokler ne prekličete svoje naročnine na glasilo. 

Če sodelujete v promocijskih dejavnostih, bomo podatke hranili za obdobje šestih (6) mesecev od zaključka akcije. 

 

5. Analiza uporabnosti in kakovosti 

Vaše podatke bomo občasno obdelovali tako dolgo, da bomo lahko izvedli določen ukrep ali anketo, povezano s kakovostjo, ali dokler podatkov o vašem načinu brskanja ne anonimiziramo. 

Ne glede na to, da bomo vaše podatke obdelovali v času, ki je nujno potreben za doseganje zadevnega namena, jih bomo nato shranili in zaščitili za čas, v katerem lahko pride do zahtevka zaradi njihove obdelave v skladu z vsakokrat veljavno zakonodajo. Ko vsak od potencialnih zahtevkov zastara, bomo vaše osebne podatke izbrisali. 

5. ALI VAŠE PODATKE DELIMO S TRETJIMI OSEBAMI? 

Za namene, omenjene v tem Pravilniku o zasebnosti in piškotkih, moramo dostop do vaših osebnih podatkov omogočiti Wix, Ltd. in tretjim osebam, ki nam nudijo podporo pri storitvah, ki vam jih ponujamo, tj.: 

 - finančnimustanovam,
 - organom za odkrivanje in preprečevanje goljufij,
 - ponudnikom tehnoloških storitev,
 - partnerjem in ponudnikom storitev oglaševanja in trženja. 

6. KATERE SO VAŠE PRAVICE, KO NAM POSREDUJETE SVOJE PODATKE 

Zavezujemo se, da bomo vaše osebne podatke ohranili zaupne in vam zagotavljamo, da lahko uveljavljate svoje pravice. Pomnite, da sta se skupna upravljavca dogovorila, da lahko svoje pravice uveljavljate brezplačno, tako da nam pišete na enotni e-poštni naslov empire.dance.camp@gmail.com, nas preprosto obvestite o razlogu za svoj zahtevek in o pravici, ki jo želite uveljaviti. Če bomo menili, da je to potrebno, da vas prepoznamo, bomo od vas morda zahtevali kopijo dokumenta, ki bo služil kot dokazilo o vaši identiteti. 

Ne glede na namen ali zakonsko podlago, ki jo uporabljamo pri obdelavi vaših podatkov, imate naslednje pravice: 

 • Pravico imate, da zahtevate dostop do podatkov, ki so nam na voljo o vas. Če ste registrirani uporabnik platforme pomnite, da si lahko te informacije ogledate v ustreznem razdelku svojih osebnih podatkov. 

 • Pravico imate, da zahtevate popravek podatkov, ki so nam na voljo o vas. Če ste registrirani uporabnik platforme pomnite, da lahko do zadevnega razdelka z osebnimi podatki kadarkoli dostopate in jih spremenite ali posodobite. V vsakem primeru upoštevajte, da s tem, ko nam aktivno omogočite dostop do svojih osebnih podatkov v katerem koli postopku, zagotavljate, da so ti resnični in točni ter se zavezujete, da nas boste obvestili o vsakršnih spremembah. Uporabnik je sam odgovoren za vsakršno izgubo ali škodo na platformi ali osebi, odgovorni za platformo, ali kateri koli tretji osebi, če v registracijskih obrazcih navede napačne, netočne ali nepopolne podatke. Pomnite, da nam v splošnem smete posredovati samo svoje lastne podatke in ne podatkov tretjih oseb, razen v obsegu, kot je to sicer dovoljeno v tem Pravilniku o zasebnosti in piškotkih. 

 • Pravico imate, da zahtevate izbris svojih osebnih podatkov v obsegu, v katerim niso nujno potrebni za namen, za katerega jih obdelujemo, kot smo pojasnili zgoraj, ali ko nimamo več zakonite podlage za njihovo obdelavo. 

 • Pravico imate, da zahtevate preklic ali omejitev obdelave svojih osebnih podatkov, kar vključuje to, da lahko v nekaterih primerih zahtevate od nas, da začasno prekinemo z obdelavo podatkov ali da jih hranimo dlje, kot je potrebno, za primer, da bi jih spet potrebovali. 

Če ste nam dali svoje soglasje za obdelavo vaših podatkov v kakršen koli namen, imate tudi pravico, da takšno soglasje kadarkoli umaknete. Nekaj načinov, na katere lahko umaknete svoje soglasje, je pojasnjenih v razdelku 2 o namenih obdelave vaših podatkov. 

Če imamo zakonito podlago za obdelavo vaših podatkov zaradi vašega soglasja ali če z vami vstopimo v pogodbo, kot je pojasnjeno v razdelku 3, boste imeli tudi pravico zahtevati prenosljivost vaših osebnih podatkov. To pomeni, da imate pravico prejeti osebne podatke, dostop do katerih ste nam omogočili, v strukturirani, običajni in strojno berljivi obliki, da jih boste lahko drugi osebi posredovali neposredno brez ovir z naše strani. 

Če obdelovanje vaših podatkov temelji na našem zakonitem interesu, velja tudi, da imate pravico do ugovorana obdelavo vaših podatkov. 

Na koncu vas obveščamo tudi, da imate pravico, da vložite zahtevek pri regulatornem organu, zadolženem za varstvo podatkov.

7. KAJ SE ZGODI, ČE NAM POSREDUJETE PODATKE TRETJIH OSEB 

Ponujamo funkcije ali storitve, zaradi katerih moramo obdelovati osebne podatke tretjih oseb, ki nam jih morate posredovati vi sami, na primer v primeru plačila paketa za več udeležencev. Če nam predložite osebne podatke tretjih oseb zagotavljate, da ste jih obvestili o svojih namenih in tudi o načinu, na katerega moramo njihove podatke obdelati. 

8. SPREMEMBE PRAVILNIKA O ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKIH 

Informacije v tem Pravilniku o zasebnosti in piškotkih bomo morda spremenili, ko se nam bo to zdelo ustrezno. V tem primeru vas bomo o tem obvestili na različne načine na platformi (na primer prek pasice, pojavnega okna ali potisnega obvestila), morda pa vam bomo poslali celo obvestilo na vaš e-poštni naslov, če je zadevna sprememba pomembna za vašo zasebnost, da jo boste lahko prebrali, jo ocenili in ji po potrebi ugovarjali ali se odjavili od katere koli storitve ali funkcije. V vsakem primeru vam predlagamo, da občasno preverite ta Pravilnik o zasebnosti in piškotkih za manjšimi spremembami ali morebitnim izboljšanjem interakcije; vedno vam bo dostopen kot stalna informacijska točka na našem spletnem mestu in v aplikaciji. 

9. INFORMACIJE O PIŠKOTKIH 

Piškotke in podobna sredstva uporabljamo, da vam omogočimo brskanje v platformi, da razumemo vaš način interakcije z nami in, v nekaterih primerih, da vam lahko prikažemo oglase v skladu glede na vaše navade brskanja. Preberite naš Pravilnik o piškotkih za podrobnosti o piškotkih in podobnih sredstvih, ki jih uporabljamo, o njihovem namenu in drugih informacijah, ki vas zadevajo. 

Informacije o piškotkih 

Kaj je piškotek?


Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletna stran shrani na vaš osebni računalnik, telefon ali katero koli drugo napravo, z informacijami o vaši navigaciji na tej spletni strani. Piškotki so nujni za lažje in uporabniku prijaznejše brskanje in ne poškodujejo vašega računalnika. 

Ker ta politika uporablja splošni izraz „piškotki“, saj so slednji glavna metoda shranjevanja informacij, ki jo uporablja ta spletna stran, se za iste namene kot piškotki uporablja tudi prostor za „lokalno shranjevanje“ brskalnika. Vse informacije, ki jih vsebuje ta razdelek, veljajo tudi za „lokalno shranjevanje“.

 

Čemu se uporabljajo piškotki na tej spletni strani?


Piškotki so sestavni del načina delovanja naše spletne strani. Glavni namen naših piškotkov je izboljšati vašo izkušnjo brskanja. Uporabljajo se denimo za pomnjenje vaših priljubljenih nastavitev (jezik, država itd.) med brskanjem in ob obiskih v prihodnosti. Informacije, ki jih zberejo piškotki, nam prav tako omogočajo izboljšati stran z ocenjevanjem števila in vzorcev uporabe, ustreznosti spletne strani glede na individualne interese uporabnikov, pospešijo iskanje itd.
V primeru, da smo prejeli vaše soglasje po predhodnem obveščanju vnaprej, lahko uporabljamo piškotke, oznake ali druge podobne naprave za pridobivanje informacij, ki nam omogočajo prikaz bodisi naše lastne spletne strani ali spletne strani tretjih oseb ali katerih koli drugih sredstev na tržni podlagi analize vaših navad brskanja. 

Za kaj se piškotki na tej spletni strani NE uporabljajo?


V piškotkih, ki jih uporabljamo, ne shranjujemo občutljivih osebnih informacij, kot so vaš naslov, vaše geslo, podatki o vaši kreditni ali debetni kartici itd.

Kdo uporablja informacije, shranjene v piškotkih?


Informacije, shranjene v piškotkih z naše spletne strani, uporabljamo izključno mi, razen tistih, ki so opredeljene spodaj kot „piškotki tretjih oseb“, ki jih uporabljajo in upravljajo zunanji subjekti za zagotavljanje storitev, ki jih naročimo, da bi izboljšali svoje storitve in izkušnje uporabnikov med brskanjem na naši spletni strani. Glavne storitve, za katero se uporabljajo ti „piškotki tretjih oseb“, so izvajanje statistike o dostopu in zagotavljanje plačilnih transakcij, ki se izvršujejo. 

Kako se lahko izognem uporabi piškotkov na tej spletni strani?


Če bi se raje izognili uporabi piškotkov na tej spletni strani ob upoštevanju zgoraj opisanih omejitev, morate najprej onemogočiti uporabo piškotkov v svojem brskalniku, nato pa izbrisati piškotke, shranjene v vašem brskalniku in povezane s to spletno stranjo.
To možnost lahko uporabite kadar koli za preprečevanje uporabe piškotkov. 

Kako onemogočim in preprečim uporabo piškotkov?


Piškotke s te spletne strani lahko kadar koli omejite, blokirate ali izbrišete tako, da spremenite konfiguracijo svojega brskalnika z upoštevanjem spodaj navedenih korakov. Medtem ko so nastavitve različne za vsak brskalnik, je piškotke mogoče normalno konfigurirati v meniju „priljubljene“ ali „orodja“. Za nadaljnje podrobnosti o konfiguriranju piškotkov v vašem brskalniku glej meni „pomoč“ v samem brskalniku. 

Katere piškotke točno uporablja ta spletna stran in s kakšnim namenom? 

Spodnja preglednica prikazuje piškotke, oznake in druge podobne naprave, ki jih uporablja ta spletna stran, skupaj z informacijami o namenu, trajanju in upravljanju (lastnem ali s strani tretjih oseb) za vsakega od njih. 

 

Tehnični in personalizacijski piškotki: za prepoznavanje, avtentifikacijo, brskanje, prilagajanje vmesnika, priljubljenih nastavitev... 

Ti piškotki se uporabljajo za prepoznavanje uporabnika med sejo, preprečujejo, da bi moral uporabnik ponovno opraviti postopek prijave na spletni strani, pospešijo določene postopke na spletni strani, pomnijo izbire, opravljene med sejo ali ob nadaljnjih obiskih, pomnijo že obiskane strani itd. 

PIŠKOTKI 

NAMEN 

TRAJANJE 

UPRAVLJANJE 

Prepoznavanje uporabnika (»User identification«) 

Uporabljajo se za prepoznavanje in avtentifikacijo uporabnika. Prav tako vsebujejo tehnične podatke uporabnikove seje, kot so denimo čas čakanja na povezavo, identifikator seje itd. 

Seja 

Lastni piškotki 

Identifikator seje (»Session identifier«) 

Uporabljajo se za prepoznavanje seje http uporabnika. So skupni za vse spletne aplikacije za prepoznavanje uporabnikovih zahtev med sejo. 

Seja 

Lastni piškotki 

Navigacijski status (»Navigational status«) 

Omogočajo prepoznavanje navigacijskega statusa uporabnika (začetek seje, prva stran, prvi dostop, status brskanja, status glasovanja itd.) 

Seja 

Lastni piškotki 

Izbire uporabnika (»User selections«) 

Shranjujejo vrednosti seje, ki jih izbere uporabnik, kot so denimo trgovina, jezik, valuta, izdelki, velikost, itd. 

Seja 

Lastni piškotki 

Zaznamki in zadnje izbire
(»Favourites and last selections«) 

Omogočajo pomnjenje najljubših uporabnikovih izbir (npr. trgovin), pa tudi njihovih zadnjih izbir (trgovin, izdelkov, soglasje za namestitev piškotkov itd.) v kasnejših spletnih sejah. 

Trajno 

Lastni piškotki 

NAKUPOV ALNA KOŠARICA (»SHOPPING BASKET«) 

Shranjujejo informacije o mini nakupovalnih košaricah, kot so denimo podrobnosti o prepoznavanju uporabnika, povezane s prej omenjeno košarico. 

Seja 

Lastni piškotki 

Protokol (»Protocol«) 

Omogočajo obdelavo sprememb med varnimi (https) in nevarnimi (http) domenami (protokol). 

Seja 

Lastni piškotki 

13 

 

 

Piškotki za analizo navigacije 

Ti piškotki pridobivajo splošne informacije o dostopu uporabnika do spletne strani (ne do same vsebine), da bi nam kasneje zagotovili zbrane informacije o teh dostopih v statistične namene. 

PIŠKOTKI 

NAMEN 

TRAJANJE 

UPRAVLJANJE 

Izvor (WC_GASource) 

Uporabljajo se za določanje izvora uporabnika, ko pride na stran na tej spletni strani, če so denimo prispeli na stran s podrobnostmi o izdelku z mreže izdelkov, z brskalnika ali z zunanje spletne strani. 

Trajno 

Lastni piškotki 

Storitev Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmd, __utmv, __utmz, _ga...) 

Omogočajo spremljanje spletne strani z orodjem storitve Google Analytics, ki jo zagotavlja Google za pridobivanje informacij o dostopu uporabnikov na spletni strani. Nekateri shranjeni podatki so: število obiskov uporabnika na spletni strani, datumi prvega in zadnjega obiska, trajanje obiskov, stran, s katere je uporabnik dostopal do spletne strani, brskalnik, ki ga je uporabnik uporabljal za dostop do spletne strani ali povezavo, na katero je kliknil, kraj na svetu, od koder uporabnik dostopa itd. Konfiguracijo teh piškotkov določi storitev, ki jo nudi Google, vnaprej, informacije, ki jih zbere piškotek o uporabi vaše spletne strani, pa prenese in shrani Google, Inc (podjetje, s sedežem v Združenih državah Amerike) Zato predlagamo, da se obrnete na stran zasebnosti v storitvi Google Analytics https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage, da bi prejeli nadaljnje informacije o piškotkih, ki jih uporablja o načinu, kako jih onemogočite. Prosimo, pomnite, da ne odgovarjamo za vsebino ali točnost spletnih strani tretjih oseb. 

Trajno 

Tretje osebe 

Domena optimizely (optimizelySegment s; optimizelyEndUserI d optimizelyPending LogEvents; optimizelyBuckets ...) 

Piškotki, prepoznani z domenama optimizely.com ali www.optimizely.com, nam omogočajo optimizacijo prikaza, zaznavanja in sporočil, njihov splošni namen pa je zagotoviti, da ima uporabnik dosledno navigacijsko izkušnjo na naši spletni strani, na podlagi česar lahko sklepamo, kako jo naši uporabniki uporabljajo. Nekateri podatki, shranjeni za kasnejšo analizo, so: število posodobitev, ki jim je uporabnik bil priča, informacije za segmente obiskovalcev, kot so brskalnik, kampanja, tip mobilnih virov in vsi določeni personalizirani segmenti itd. Konfiguracijo teh piškotkov vnaprej določi storitev, ki j nudi naš ponudnik Optimizely, Inc. (podjetje, s sedežem v Združenih državah Amerike), zato predlagamo, da se obrnete na njihovo spletno stran https://help.optimizely.com/hc/en-us/articles/200040335, da bi prejeli več informacij o piškotkih, ki jih uporabljajo, pa tudi o načinu, kako jih onemogočiti, z uporabo naslednje povezave https://www.optimizely.com/opt_out. Prosimo, pomnite, da ne odgovarjamo za vsebino ali točnost spletnih strani tretjih oseb. 

Trajno 

Tretje osebe 

14 

 

Piškotki za analizo nakupa 

Ti piškotki omogočajo zbiranje informacij na napravi, s katere se na tej spletni strani opravljajo nakupi za potrjevanje, da te transakcije zagotavljajo zadostna jamstva kupcu. Ti piškotki nikoli ne vključujejo občutljivih informacij, kot so podrobnosti o kartici. 

PIŠKOTKI 

NAMEN 

TRAJANJE 

UPRAVLJANJE 

Naprava za nakup (tx_guid) 

Omogočajo prepoznavanje naprave (osebni računalnik, telefon itd.), s katere se na tej spletni strani opravljajo nakupi, za nadaljnjo analizo z namenom, da bi lahko našim kupcem ponudili zadostna jamstva pri korakih nakupa. Informacije, ki so zbrane s temi piškotki, zbira zunanje podjetje (Cybersource) za izvajanje te analize. 

Trajno 

Tretje osebe 

Pričujoča preglednica informacij bo posodobljena takoj, ko se bodo spremenile storitve, ki se nudijo na tej spletni strani. Vendar pa je mogoče, da preglednica informacij začasno ne vsebuje piškotka, oznake ali druge podobne naprave zaradi posodobitve, vendar pa bodo vselej vključene naprave z istimi nameni, kot so vključeni v tej preglednici. 

bottom of page